Ako všetko skĺbiť po návrate do práce?

30. jan 2023

Ahojte maminky, dajte mi nejake tipy, mam velke stresy z navratu do prace. Ako to budem vsetko stihat, aj mat upratane, aj navarene ,aj nakupene, aj cas pre seba, aj na dieta, aj na manzela, no skratka milion otazok mi viri hlavou.

Okrem toho do prace sa vraciam na ine oddelenie, nove kolegyne a ine projekty, citim sa, akoby som sla do uplne novej prace. Bojim sa, ako zvladnem nove veci, ci sa to vsetko naucim robit, budem odkazana na pomoc kolegyn, co neznasam, kedze v zivote sa najradsej spolieham na seba 😀

Bojim sa, ze sa z prace budem vracat unavena a s hlavou ako melon a potom kolotoc okolo domacnosti namiesto vypnutia.

Pracovnu dobu mam od 7.00-8.00 do 15.00-16.00 podla toho, ako pridem,aby mi hodiny sedeli. Skolka je jedna ulica od prace, cize to je fajn.

Manzel chodi na tyzdnovky, takze vacsinou som na vsetko sama.

liz_lemon
30. jan 2023

varit nemusis kazdy den, mozes navarit na viac dni, prip. sucha vecera, kedze nikto doma nebude, nemas velmi co upratovat

monismie
30. jan 2023

presne, to varenie je asi taky najkritickejsi bod🙂 tym si vies rozhodne usetrit kopu casu. treba si nastavit nejaky ten rezim, ktory ti bude vyhovovat, vsetko sa da, ked sa chce jednoznacne. ved takto funguju tisicky zien🙂

vamajka
30. jan 2023

pri 1 dietati to zvladnes lavou zadnou. Prac. dobu mas fajn, var rychle jedla kludne na 2-3 dni. Nemusi sa vsetko kazdy den lesknut. Poupratuj den pred navratom muza spolocne s dietatom zapoj ho v ramci hry, medzitym len roboticky vysavac pusti. Ty + 1 dieta skoro ziadny neporiadok. Velke nakupy rob cez vikendy spolu s muzom. V tyzdni uz len cestou zo skolky niake drobnosti dokupis. Ved to mas uplne idealne 1 dieta, ktore sa este nemusi pripravovat do skoly.

lylyjana
30. jan 2023

mna to caka o par mesiacov a tiez som z toho vsetkeho v strese, takze rada si precitam rady od zienok 🙂

hederamonstera
30. jan 2023

Netlacit na seba, postupne si tvorit system. Postupne.

letfenixa
30. jan 2023

Odburaj zbytočnosti, ja napr nezehlim. Varím počas týždňa minimálne. Veľmi mi pomohla umyvacka riadu, teraz začínam silno uvažovať o susicke. A nesnaz sa mať všade super poriadok. Plus veci v domácnosti rob aj s dieťaťom, jednak bude vidieť, že sa to nerobí samo, druhak budeš s ním proste tráviť čas.

zuzikak
30. jan 2023

hlavne na seba nebud taka narocna. Zehlit staci raz za tyzden, Varit minimalne, kedze dieta ma teplu stravu v skolke a muz v praci. Nesnaz sa byt 100%-na lebo sa musis sustredit na pracu a tam davat pozor a byt pozorna. Ano hlavu budes mat ako balon ale domacnost moze zvolnit. Co chces upratovat, ked doma nikto nebude 😀. Treba 1 den povysavat ak treba, dalsi den dat prat a vyvesit....nie vsetko naraz. To sa neda. Nakupis po ceste z prace aby si mala na dalsie 2-3 dni -podla toho co mas v plane.

jaskolka
30. jan 2023

Tak keď budete celý deň preč, tak upratovať nebude co. Varenie - cez deň sa zrejme budeš ty stravovať v práci, a dieťa v škôlke (škole) takže večera stačí úplne suchá, nehake pečivo, nátierka, parky, saláma, cereálie v mlieku, jogurt a podobne. Nákup cez týždeň to najnutnejšie - pečivo na druhý deň, a cez víkend trebárs väčší.