Spojené prsty

wewe1905
1. mar 2015

Ahojte, Moja Lianka mala na jednej ruke spojený prstenník a prostredník s tým že ich mala aj trocha deformované- ohnuté. Už sme ich dali rozdeliť, teraz je to oveľa lepšie. No doktor nám odporúčil zvyšok- teda nejaké estetické úpravy a vyrovnanie kostičky na prste až po 10roku života, ked bude viac spolupracovať a sama to bude viac chcieť. Tiež vraj sa vtedy kosť lepšie hojí.
Na druhej ruke jej chýba celý prst ukazovák. Prosím Vás o rady ak ste niečo podobné zažili... a v akom veku ste to riešili. ďakujem

wewe1905
autor
1. mar 2015

este pridám foto, ak si približite vidieť pršteky.

wewe1905
autor
1. mar 2015

hore som sa pomýlila mala spojený ukazovák a prostredník

kvojtanikova
1. mar 2015

ahoj, ja som sice nemal prsty spojene ale mala som na pravej ruke dva palce - od druheho clanka sa palec delil ako keby do vidlicky. Odoperovali mi to ako 3-rocnej a ostal mi palec zahnuty smerom von od ostatnych prstov. Tiez mojej mame povedali ze ked budem starsia moze sa to vyrovnat a opravit, ale poviem pravdu, tak som si na to zvykla, ze mi to teraz vobec neprekaza. Pisem pravou rukou aj s krivym prstom, dokonca sa mi lepsie drzi pero lebo je to take ergonomicke🙂 Nie je to vobec bolestive ani nic podobne. Cudzi ludia si to niekedy ani nevsimnu a niekedy sa opytaju ze co sa mi stalo, ale normalne poviem ze som sa tak narodila a v pohode. Ani ako tinedzerka si nepamatam ze by som kvoli tomu nejako trpela ze by sa mi ostatne deti smiali alebo co, skor reagovali zvedavo a pytali sa ci ma to neboli.
Myslim si, ze aj tvoja dcerka si na to zvykne, pokial su prsteky funkcne a nebolestive, nechala by som to tak. S tou druhou ruckou kde chyba cely prst neviem poradit, osobne si myslim, ze aj to tvoja dcerka zvladne, ale to uz asi posudis sama. Dolezite je nebrat na nu v tomto smere ziadne ohlady, "neofukovat ju ze "toto nezvladnes, pomozem ti..." nech sa nauci spoliehat sa na seba aj bez jedneho prsteka. Este mozno pri nastupe do skoly by som na to upozornila ucitelku, ale tiez len informacne, nie aby ju lutovala a to je asi vsetko. Z fotky to vyzera byt riadna sibalka, myslim, ze v zivote sa urcite nestrati.

wewe1905
autor
2. mar 2015

Veľmi pekne ďakujem. Zatiaľ jej to nijako nevadí..dokonca aj strihá hoci má prsty dokriva. Niekedy má dni a to ma ešte len 5 rokov a pýta sa ma prečo ona má také prsty, ale inak to zvláda super. Snažím sa v nej pestovať zdravé sebavedomie.
ďakujem za Váš pohľad nakoľko ste to tiež zažili. Je to potom také objektívnejšie. Tak ja počkam a uvidím ako sa sama Lianka rozhodne až vyrastie. Ešte raz ďakujem