Nešťastná triáda, un happy trias - trvale následky - poistka

luk91
25. jan 2023

Dobrý deň, chcem sa vas opýtať, možno ma niekto z vas skúsenost. Pred rokom som mal uraz kolena, pri ktorom sa mi roztrhol predný skríženy väz, bočný väz a poskodil meniskus. Teraz po roku, mam narok od poistky vyzadovat trvale následky úrazu. Mate niekto skúsenosť, či vám poisťovňa uznala trvale následky, samozrejme po potvrdení od ortopeda, pre takyto typ urazu? V ocenovacej tabuľke mam maximalne uvedene "nedostatocnost predneho alebo zadneho skrizene vazu" Ďakujem.

sissy27
25. jan 2023

@luk91 ano, uznali mi trvale nasledky uplne bez problemov. Ak sa nieco nezmenilo, treba ist k svojmu osetrujucemu lekarovi (alebo poistovna ma svojho posudkoveho - ale to neodporucam) a vypise ti tlacivo pre trvale nasledky. To uz on by mal vediet, co vsetko tam treba napisat. Ale teda velmi to robit nechcu…

luk91
autor
28. jan 2023

@sissy27 ďakujem za odpoveď, ak sa smiem spýtať, podľa ktorého druhu hodnotenia vám poisťovňa uznala trvalé následky? Podľa dokladov, ktoré som obdržal vo štvrtok sa uvádza, aby lekar jednak popísal presny zdravotný stav a tiež uviedol stupeň obmedzenia hybnosti. Podľa tabuľky, ktorú som si ešte raz pozrel mám, buď percentá z obmedzenia hybnosti kolenneho klbu na základe stupňa ľahký, stredný, ťažký (10 az 23%) a potom doslovne napísané "Kývavosť kolenného kĺbu spôsobená poruchou funkcie predného a zadného skríženého väzu"(25% z poistnej sumy) pričom u mňa sa jedná práve o ten predný skríženy väz, ohybnosť mám v poriadku, akurat koleno je nestabilne. Tak uvidím, čo poisťovňa nakoniec uzná.