Vinkulácia z Prima banky na kataster

25. apr 2024

Ako dlho prosím trvá kým dá banka vinkulácia na kataster a príde nám čistý list vlastnictva ďakujem

melanta
25. apr 2024

Asi myslíš kvitanciu, nie vinkuláciu - kvitanciu na výmaz záložného práva banky po splatení úveru. Ak ju už doložila na kataster, tak kataster má myslím na to 5 dní.

autor
25. apr 2024

@melanta ide o to, že sme si požiadali o úver a schválili nám ho ale nedajú nám skôr peniaze kým nebude čistý list vlastníctva, pôvodnemu majiteľovy tú hypoteku dajú preč 29.4 ma splatnosť, ale na liste vlastnictva sme už my ako majitelia len nám tam svieti jeho ťarcha

melanta
25. apr 2024

A pôvodnému majiteľovi ste už uhradili kúpnu cenu? Vyplatil on hypotéku? Lebo ak on bude mať hypo vyplatenú až 29.4., tak až potom mu jeho banka zašle na kataster kvitanciu. A na to má banka neviem 10 či 15 dní.

autor
25. apr 2024

@melanta nie jemu to.stiahnu bohužial až 29.4 skôr sa to nedá 😡 dom už je na nás napísaný ale..

melanta
25. apr 2024

Tak to ste nejako zle domysleli, na to sú advokáti, aby urobili kúpno predajnú zmluvu tak, že toto všetko bude vyriešené a obe strany tomu budú rozumieť. Takže zrejme ste mali nedomyslenú zmluvu.

autor
25. apr 2024

@melanta to už je teraz jedno, keď mu stiahnu zajtra splatku, ako dlho bude trvať kým to bude na katastri čišté a budeme mat čistý list vlastníctva?

autor
26. apr 2024

@melanta neviete prosím kedy sa aktualizuje kataster? Úver bol zaplatený nakoniec v utorok, banka to poslala na kataster hneď a stále to nieje aktualizované aby sme maly čistý list vlastníctva