OČR a zahraničie

16. apr 2024

Dobrý deň, chcem sa informovať ohľadom OČR, či môžem zobrať syna v tomto čase kedy čerpám OČR mimo SVK..Ide o to, že nám na klinike odporúčili špecialistu v Rakúsku a po mailovom kontakte nám potvrdili, že v pondelok môžeme prísť a taktiež nám odporúčili pobyt pri mori kvôli dýchacím cestám aspoň 4 dni a či to viem sklbiť pod jednou OČR, (aj keď si myslím že solná jaskyňa by tiež nemusel byť zlý nápad aby sme nemuseli cestovať )alebo ju ukončiť a nahlásiť si dovolenku.
Ďakujem pekne

thirstymonk
16. apr 2024

OČR nie je viazaná na žiadnu kontrolu pokiaľ viem. To nie je PN, takže ani nemusíš byť doma, ani ťa nikto nepríde kontrolovať... teda aspoň mňa nebol a to som tých OČR mal dakedy dvakrát mesačne po 10 dni. V prípade kontroly povieš, že si opustila bydlisko zo zdravotných dôvodov, teda že si šla s dieťaťom k lekárovi do zahraničia a nemôžu ti nič. Štandardne, aspoň čo som volal s tetkou, tak SP neriešila nič. Proste doktor dá papier a čo už robíš s deckom, nikhoo netrápi. Máš na OČR od-do a viac nikoho netrápi.

melanta
16. apr 2024

Môžeš, pri OČR ťa nikto nekontroluje, či si doma. A soľná jaskyňa nemá nič spoločné s morom. Ja som astmatik, more mi robí veľmi dobre, soľná jaskyňa úplne zle (uzatvorený priestor, dýchaš okrem vlhkého slaného vzduchu aj všetko možné čo sa tvorí v uzatvorenom vlhkom priestore).

autor
16. apr 2024

@melanta nad tym som takto neuvažovala že solna jaskyna by mohla sposobit zle, pekne ďakujem za tuto informaciu

melanta
16. apr 2024

Tak nevravím, že by robila zle aj tvojmu synovi. To si nedovolím tvrdiť, nie som na to odborník. Na alergie je vraj prospešná. Mne ako astmatikovi robí veľmi zle soľná jaskyňa aj parná bylinková.

ciarraa
16. apr 2024

Ked si OCR, tak sa mozes pokojne volne slobodne kdekolvek pohybovat. A to este ked je takyto pripad, ze chces pomoct k zlepseniu toho zdravotneho stavu, tak to si myslim, ze nie je o com.

janinah
16. apr 2024

More aspoň 14 dnes.ak to má mať efekt.Solnu jaskyňu tiež nie.Ak má syn na to vek a zdravotný stav.tak zo športov je výborný hokej resp.nieco v prostredí zimného štadióna.
Mám syna alergika.