Zomrela mi manželka

frankenweenie
12. feb 2018

Ahojte,
hľadal som tu na fóre tému "keď Vám odišiel niekto blízky" a našiel som "zomrel mi manžel"
Mne sa stal opak.
Zomrela mi manželka a maminka našich dvoch dcér. Odišla nám vo veku 40 rokov. Nie náhle, po dlhej chorobe.
Prečo píšem? Som zúfalý, smutný. Tak povediac, na konci so silami a chcel som iba ak by tu bol niekto, kto toto zažil si s ním popísať. Poradiť . . .
Sú tomu 3 mesiace a ja mám stále pocit, že príde a budeme zasa spolu. Nechce sa mi vôbec uveriť, že už budeme zvyšok života tráviť bez nej ;(

opica_skorica
12. feb 2018

@frankenweenie Nuž teraz sa sústreď na dcérky. Ostatné veci okolo budú plynúť. A nechaj ich plynúť.
Viem, že vety typu čas to zahojí...teraz vyznievajú ako frázy. Skôr by som povedala, že postupom času bude bolesť o trošku menšia.
A žije ďalej vo vašich srdiečkach a predovšetkým dcérach.

asulka
12. feb 2018

Uprimnú sústrasť. Bude to boliet dlho, cas to postupne vyrieši= na tú bolesť si zvyknete. Určite sa pokúste sústredit na dievčatá, pre ne je strata matky fatálna. Hovorte s nimi. A ak by ste mali pocit, ze je to nad Vaše sily treba íst za "profesionalom-psychologom psychiatrom. O tú bolesť sa treba podeliť. Držim Vam palce a modlim sa za Vás.

deti95060810
12. feb 2018

Moja mama zomrela náhle a nečakane pred 2,5 rokom. otec ju tak veĺmi miloval, že z toho psych. ochorel. doteraz sa z toho nespamätal, ešte stále plače. Každý deň.....

katie23
12. feb 2018

@frankenweenie Uprimnu sustrast prsjem...V akom veku su dievcatka? Vnimaju stratu maminky? Skus byt silny aj koli nim, ale prezivajte to spolu...bude to stale boliet, ale zivot ide dalej...3 mesiace je velmi kratka doba a postupne krocik za krocikom nezabudnete, ale bolest bude miernejsia...a za pomoc psychologa sa netreba hambit. Niekedy je potrebne zopar sedeni, aby si vedel bojovat sam zo sebou a hlavne aj za Vase dievcatka...vela sil👍

bajjka
12. feb 2018

Ahoj nám maminka zomrela keď sme mali 13 a 18 ona mala 41 tiež po dlhej chorobe bolo to zle obdobie ale môžem poďakovať môjmu ocinovi že to tak úžasne zvládol je to najlepši otec na svete i keď on nevie prejavovať lásku ani nič podobne neako nám nahrádzal maminku ale jednoducho nás zvládol obe vychovať a ja som mu za to vďačná dnes je tomu už 16 rokov a stále sa mi zdá ako keby to bolo len nedávno bolieť to bude stále...

monika2712
12. feb 2018

Ahoj, mne zomrela mamina pred 7 rokmi, neviem ake stare su dcerky, ale ak su uz vo veku kedy to chapu, prosim ta hovor s nimi o svojich a o ich pocitoch, moj otec nikdy nedokazal dat najavo co citi, ani ked nasa mamina umrela, nikdy nepovedal co preziva, dodnes je medzi nami velka
komunikacna priepast lebo sa nikdy nedokazal otvorit svojim detom, nepovedal lubim ta ani nic co by prejavilo akukolvek emociu. Co sa tyka bolesti, naucis sa s tym zit, cas tu bolest otupi ale nikdy neodide uplne. Prajem ti vela sil, bud pre dcerky najvacsou oporou akou dokazes byt, dievcatam
mama pri dospievani velmi chyba.

katharines
12. feb 2018

Mily @frankenweenie, prajem ti uprimnu sustrast 😔. Viem si predstavit, ako tazko to musis prezivat. Z tvojich slov citim, ze si ju velmi miloval. Skus kazdy den dakovat za chvile, ked si s nou mohol byt. Dakuj za svoje dcery, za novy den, za moznost tesit sa z malickosti .... Minulost sa uz nevrati, ale jedine, co mozes zmenit a zit je sucastnost. Nemas vo svojom okoli nejake spolocenstvo?

egrade
12. feb 2018

Viem, je to veľmi ťažké, ale dcérky ťa potrebujú. Musíš tu byť pre ne viac, než kedykoľvek predtým. Veľmi ľahko sa to píše a zasa veľmi ťažko sa to žije. Manželka bola isto úžasná a silná žena, a teraz jej sila prejde akoby zázrakom na teba. Hoci to teraz tak nevyzerá, vďaka dvojitej vnútornej sile časom všetko zvládneš. Skús si nájsť svoj vlastný systém - zisti, kedy sa cítiš lepšie a čo ti pomáha. Je fajn, keď si obklopený vecami, ktoré ti ju pripomínajú? Tak si ju pripomínaj. Ale môže to byť aj úplne naopak... v tom prípade si nič nevyčítaj a mysli LEN NA SEBA. V prvom rade si tu ty, spokojný a vyrovnaný ocko! Podľa toho, ako sa nastavíš ty sám, dokážeš pomôcť prekonať smútok zo straty aj dievčatám. Držím palce a posielam kopec energie, bojuješ statočne 🙂

egrade
12. feb 2018

Ešte mi tak napadlo, pomáha nájsť si kamošku (nemyslím priateľku), ale empatickú babu, kamarátku, ktorá vypočuje, pochopí, poradí.... a pomôže ti zmeniť uhol pohľadu. Kľudne aj nejaká manželkina kamoška.

ankare
12. feb 2018

Uprimnu sustrast😢😢😢

zinew
12. feb 2018

@frankenweenie Je mi to veľmi ľúto. Mne zomrel blizsky človek, a nedokazala som to prijat. Zacala som uz 4 rok robit po skole. Bol mi najblizsi so vsetkych. Laskavy, mily, najlepsi clovek akeho som mala. Nedokazala som to prijat a nechapala som to. Rozlucka v smútočnom dome
bol exttemny sok. Nic som necitila. Nevedela som plakat, bola som v tranze. Mimo seba. Hľadieť l na zosnulu laskavu osobu a nechapala som to. Najhorsie čo som zazila. Na kare som obsluhovala ludi v sale, ponukala obcerstvenie a kedze mam povahu po mojej blizskej osobe, usmievala som napriek pochovaniu, no nevnimala som to, bola som mila a tesilo ma ze pomaham.

NA TO SOM 2 ROKY SOM NEDOKAZALA NAVSTEVOVAT HROB, PRACOVALA SOM, CHODILA DO PRACE, A VSETKO MOJA PSYCHIKA POTLACILA.

AZ KYM KOLEGYNA SA NEZAUJIMALA PO 2 ROKOCH CESTOU DOMOV NA ZASTAVKE, ZE KDE ZMIZOL JEDEN PAN CO HO RADA VIDAVALA A NIET O ŇOM ANI SLICHU.

PRESNE PO 2 ROKOCH SOM JEJ POVEDALA ZE TEN PAN ZOMREL. A BOL TO MOJ DEDKO A AJ OTEC. TRAVILA SOM DETSTVO KAZDY VOLNY DEN U DEDKA A NASLA SI V TEJ DEDINE AJ PRACU.

POTOM NASTALI NOCNE MORY. ALEBO NEVYSVETLITELNE SNY ZE ZIJE, ZE OZIL, "VSKRIESIL
SA" A KAZDY SA V STRASNOM ŽIVOM SNE TVARIL ZE A CO ZE ZIJE.

OPAKOVALA SA TEN SEN V INYM ALE PODOBNYCH PODOBACH ROKY.

VZFY SOM BOLA VYDESENA, CITILA SOM PO PREBUDENI JEHO PRITOMNOST KYM SOM SA UPLNE NEZOBUDILA.

POTOM NASTAL PLAC, ZLOST, ZÚRIVOST.,preco ma tu necgal samu.
PRECO MA NECHAL SAMU. LEN TAK SI ODISIEL A MNA TU NECHAL S LUDMI S RODINY S KTORYMI SOM SI NIKDY TAK NEROZUMELA ALE STALE VYCITKY A HADKY.

HNEV SA STRIEDAL SO SMUTKOM, CHÝBAL MI.

Keď ustal velky hnev, zufastvo, zacala som mysliet na to, ze sa dost trapil, zodral sa v praci na poli, potom do prace musel chodiť, a este hospodárstvo aby sa ako tak uzivili s 4 detmi so zenou, babkou aj pri stavbe domu, ktory bez hypoteky, každou korunkou zarobenou stavali dom.

Zodrala sa aj babka a ona to prežíva v 70 tke velmi tazko aj po 12 rokoch. Vravela ze sa s nim aj natrapila, bola viac kriticka a dosledna, prisna, v tarchavosti jej to nepomohlo ze je vo vysokom. stadiu tehotestva, svokra u ktorej byvaly bola neuprosna, a aj preto neskôr bola vo vlastnej domacnosti velmi zatrpknuta, dosledna az workoholicka. Prisna bola k detom aj ku mne. S dedom to. bolo ine. Neprezival tak veci tazko. Usmial sa, zazartoval, nechaosil. Den vopred si pripravil najlepsie oblecenie, sako aby nemusel chaosit. BOL TO NESMIERNE kludny pokojny clovek.

KED MI JE TAZKO STALE SPOMINAM NANHO, A MYSLIM NA TO ZE JE MOJ ANJEL STRAZNY.

STALE HO VIDIM AKY BOL UZSANY KU MNE.

POPLACEM SI ALE AJ ZASMEJEM AKO MI BOLO SUPER NA POLI PRI ZBERE SENA ZBIERANI ZEMIAKOV AKO MA KRASNE VOLAL ZDOBNELINOU AJ KED SOM BOLA DOSPELA UZ.

VZDY MA USMEVOM VITAL A NAVSTEVOVAL V MESTE.

BABKA NIKDY. STALE LEN ROBOTA OKOLO DVORU. STRASNA WORKOHOLICKA.

NIKDY NESLA LEN TAK K NAM NA NAVSTEVU. Možno ked ma dala spet k matke do mesta v 3 rokoch. asi mala vycitky, abo jej bolo smutno. Potom uz k nam nechodila.

Terazbmam 38, s nikdy som takejo muza nestretla.

Po case prisli vo vztahoch vycitky a hadky a necitila som. sa milovana. Co aj bola pravda.

Teraz mam 38, a štvrtý vztah s 53 rocnym. Prvy mesiac bol vzdy v kazdom vztahu uzasny. Ale teraz po 2 mesiacoch opet ma nici ten..... idiot.

Vycitky, vycitky, hadky vycitky.

Povi mu prid po mma po praci idem k tebe, chodi okolo 14.00 z prace a 5-10 minut trva mu cesta ku mne autom z prave.

Nezavolal.

Volala som mu vonku o 14.30 kde je, zabudol si?

Nevysvetlil len...... stal pred kolajiskom, siel vlak. a pritom nechodi tamade nikdy, nemalo to vyznam byt tam ked pracu mal bliyko a nie na opačnej strane mesta.

PRISIEL PO MNA, ALE ZASA NEVYSVETLIL CO TAM ROBIL.

TAK nepriamo som sa spytala ze co nieco bol vybavit.

NAJSKOR POVEDAL, ZE..... KOLEGYNA...MA RODICOVSKE V DCERONEJ SKOLE,...... A POTOM SPOMENUL ZE BOL U LEKARA.

NEVERIM MU. UZ RAZ SOM SA PYTALA NA JEDNU KOLEGYNU, CO SI S NOU VYPISOVAL. MA 24! ROKOV.

PREKUTRALA SOM MU MOBIL, DAL MI ZAHRAT HRU, A NASLA SOM 2 ROCNE SPRAVY AKONJU MILUJE AJ KED BOLA AJ VTEDY ZADANA, A PISALA MU AKO KURVA. ZAHRAVALA SA S JEHO CITMI. VEDELA ZE JU MILUJE A ONA ESTE SA VYHOVARALA, JAK PI, A ZE ESTE TA TO NEPRESLO? DARCEKY KEJ KUPOVAL. VOZOL NA AITE DO PRACE, ROBILA MU VYCITKY ZE DAVA SOFEROVAT AJ INEJ HOCI IBA JEJ SLUBIL ZE BUDE HO SOFEROVAT.

ZAHRAVALA SA S NIM.

KLAMAL MA ZE JEJ ZOMREL OTEC, 22 ROCNEJ ZADANEJ STETKE CO V 16 PORODILA A STALE JU OBHAJOBAL.

KLAMAL ZE JEJ BOL OTCOM A NESKOR PO TLAKU ZE TO BOLI FLIRTI CO JEK PISAL, A NIE OTCOVSKE PISANIE, A TAK MI POVEDAL..... VED TO BOLA MINULOST.

NECHAPEM MA.

NESLO MI O TO ZE JU MILOVAL, ALE ZE TO ZATLKAL. ZDA SA MI ZE PRETO ZE STALE PRECHOVAVA CITY.

KED SOM JEJ NAPISALA ABY PRESTALA, MOJ PARTNER MI VYCITAL ZE SAS NIM V PRACI NEVAVI S KRIKOM A VYCITKAMI.

OD VTEDY STALE MI NIECO VYCITA, HADA, ZIARLIVE OTAZKY ABO SKOR VYPOCUVANIE.

NEVIEM CI MA MA RAD, KED STALE MU VSETKO POVIEM A ON, MA OBVINI ZE SOM SA SLA KURVIT K DEDOVI CO SOM HO SLA OPATROVAT KED MA PRED JEHO DOM ODVOEZOL.

NECHAPEM HO.

ON UZ NECHCE MA A PRETO VYVOLAVA NAPETIE? STALO SA TA HADKA KED SOM DOSLA OD DEDA, A JA SOM MU VYCITALA, PODLA NEHO. ZE PRECO MI NEZAVOLAL ZE MESKA 40 MINUT, A VOLA ZA VOLANTOM KOLEGOM PRE PRKOTINY.

A MNE NEZAVOLAL, ZE BUDE MESKAT, LEBO IDE ODVIEST KOLEGYNU NA DRUHU CAST MESTA.

NEVERIM MU.

PO PRVOM VZTAHU, 11 ROKOV SOM SA KONECNE ZAMILOVALA A NASLA SI UZASNEHOMMUZA, A ON STALE JE KU MNE ZLY.

NECHCEM BYT SAMA, ALE UZ MU NEVERIM ZE MU NA MNE TAK ZALEZI AKONMINPOSE, KED SA OZERIEM

SERE MA ZE MI PISE, SI UZASNY CLOVEK. NIKDY NEPPVIE UTLZASNA ZENA V SMS.

ALE O TEJ STETKE NEVERNICI VRAVEL, ZE JE TO UZASNE ZIENA, MILE A MLADE.

OBHAJOVAL SA ZE SEX NEMALI. ALE JA AJ PLATONICKU LASKU POVAZUJEM ZA NEVERU SO STRANY TEJ ZENY

ZADARMO JEJ OPRAVIL AUTO. CO SOM NETUSILA. ALE KED SOM MU ESTE PRED TYM POVEDALA ZE POTREBUJEM OPRAVIT AUTO, NEPRISIEL, NEZAVOLAL, NEOPRAVUL.

VYHOVARAL SA ZE SOM MU MALA DAT KLUCE AKO ONA. ALE MRVHA NIE SOM. ZE TU MAS, OPRAV MI. OZNAMILA SOM MU TO A CAKALA SOM ZE SAM PRIDE A ODVEZIE.

PYTALA SOM SA CI NEPOZNA NIEKOHO, OPRAVARA A BOL TICHOM

JA MU NEVERIM.

PIJE DOST PO PRACI. AJ NA CHATE.

NECITIM UZ ZE MA MILUJE, BO SOM NAPISALA JEHO NEVERNICI AJ JEJ DRUHOVI ZE MU PISE,

JE KU MNE ODPORNY OD VTEDY.

MILY JE LEN KED PIJE.

MA PODLA MNA UZ S TOHO PITIA PARANOJU.

A AJ ZABUDA.

NEPAMETACSI CO MU POVIEM, ALE MNA OBVINUJE ZE PO PRÁCI SOM UNAVENA A NEVLADZEK SA SUSTREDITM

A TO SOM MU POVEDAPA ZE MAM DIAGNOSTIKOVANU PORUCHU POZORNOSTI.

NEVOEM CO MAM ROBIT.

NECHCEM ABY STE TO ZLE POCHOPILI, ALE ZAVIDIM VAM, ZE MATE 2 DETI A ZAZILI STE MANZELKU. VZTAH.

ZAVIDIM VAM.

JA SA CELY ZIVOT TRAPIM S LASKOU. DETI NEMAM. A NENACHADZAM V MUTOCH OPORU.

STALE LEN LZI. KOMUNIKACIA JE TAZKOPADNA S MUZMI CO SOM STRETLA.

ZAVIDIM VAM ZE STE STTETLI MILOVANU BYTOST. RODINU. TRPELI PRE LASKU KTORA VOLA URCITE KRASNA.

tova
12. feb 2018

@zinew wow ty mas psychiku v kybli. ! Zacala si pisat o dedkovi a skoncila pri dalsiom dedkovi co ta ma za handru.

tomiholjubavi
12. feb 2018

@frankenweenie uprimnú sustrast 😢😔

tomiholjubavi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinnka30
13. feb 2018

mimo temu..uprimna sustrast sa nepraje..nie je nič horšie ako ked ti niekto povie ,že prajem ti uprimnu sustrast....

tomiholjubavi
13. feb 2018

@zinew prečítala som si to cele, ale asi mi unikli suvislosti. to len po dvoch mesiacoch vztahu mate take problemy? prečo a na neho rovno nevykasles? ved ked je vztah zly hned na zaciatku, nema zmysel ho natahovat. takto naozaj len stracas cas.blbcov odfiltruj kludne aj po prvom rande...
viem, ze si to myslela nejakym sposobom ako utechu, ale povedat človeku, ktoremu prave niekto zomrel, ze mu zavidis je neskutočne strašná vec. Bolo by ti milšie najst pravu lasku a potom ju pochovať? naozaj? 😔 To je hrozne 😔

merielka
13. feb 2018

Nám zomrela ujova manželka keď mala len 33 rokov, bola to naša susedka veľmi sme ju mali radi rozumeli sme si, zanechala tu 4 deti, to štvrté bolo len 4 mesačne dievčatko, viete si to predstaviť ako je to ťažké pre tie 4 deti... Sú tomu už 3 roky, no môj ujo mladý človek nedokáže na ňu zabudnúť

kikuskkka
13. feb 2018

Autor príspevku to musí mať sakra ťažké 😓 len si predstavme, že by sa toto stalo nám, ostali by sme sami, bez svojej lásky... panebože :( no máš ty jedno obrovské šťastie v nešťastí - máš detičky... vaše detičky. Skús sa sústrediť na ne, zamestnať hlavu úplne inými vecami... viem že je to takmer nemožné, hlavne vo chvíľach keď zostaneš sám, ale ako sa hovorí, čas je najlepší lekár :( povieš si, hej a čo dovtedy? No prejde kopa času kým čosi zoceli, ale dovtedy venuj energiu a všetko deťom, jedného dňa ti všetko zlé vynahradia niečím krásnym a nezabúdaj - po búrke vychádza slnko, taký je kolobeh života

0silvia0
13. feb 2018

@zinew no toto bol veľmi čudný výlev 😲

nice202
13. feb 2018

@zinew zasekol sa ti Caps lock? Mala by si navštíviť nejakého odborníka. V dobrom.

katharines
13. feb 2018

@zinew ak chces byt milovana, je potrebne, aby si zacala sama od seba - aby si sa mala rada. Skus sa na seba pozriet a spisat vsetky tvoje dary a talenty a dakovat za ne, ale spisat i prijat to, co by si na sebe zmenila a postupne na tom pracovat. Podla toho, co si pisala, je jazykom lasky muza, o ktorom pises, - slova uznania. Ak ich nedostava, neciti sa milovany a tym tiez nevie prejavit lasku a ten prejav hlada inde.

asocial
13. feb 2018

@frankenweenie uprimnu sustrast...perd par mesaicmi sem pisal tiez muz, ktoremu zomrela na rakovinu mlada manzelka a mensie dietatko malo cca 3 roky? mozno da niekto link...

levica202
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klaudi31
13. feb 2018

Ach tak to ma hrozne mrzí, musí to byť veľmi ťažké. Ja sama som to ešte nezažila, bolo mi dopriate a viem, že to tak nemuselo byť. Ale mali by ste sa teraz asi čo najviac sústrediť na dcérky, tiež im byť oporou a oni budú vám uvidíte, veľa krát vedia byť oporou v takýchto situáciach aj keď to možno ešte celkom nechápu. Treba sa o tom s nimi rozprávať ak budú chcieť, uľaví sa aj vám aj im. Budujte si vzťah a to vám bude pomáhať. Veľmi držím palce 🙂

vandicka7
13. feb 2018

Co ti na to povedat 😢 mrzi nas to, no treba to brat aj tak, ze to takto asi muselo byt a ona sa uz netrapi. Je prirodzene, ze ta to boli a podla mna ani nikdy neprestane ide o to, naucit sa s tym nejak zit. A ber na vedomie, ze ta vase dcerky potrebuju. Vela si ti posielam❤❤

flimelka
13. feb 2018

uprimnu sustrast z celeho srdca ti prajem. prave teraz musis byt silny uz len kvoli vasim dvom dcerkam. viem, ze mne to je lahke pisat. neviem si ani len predstavit, ze by sa mi nieco take stalo. no musis byt silny. tvoja manzelka by to tak chcela a hlavne musis tvojim dceram spravit pekny zivot a snazit sa!

ticko
13. feb 2018

@frankenweenie je to zle určite skus sa sustredit na niečo co ta bavi a tiež si myslim že popiš si s niekym ak ti to nevadi že budeš pisat so ženou ale taka ista už nebude lebo vštky sme ine asi nemaš ešte vnučata to bi bolo super im sa venovat ...

danielahamar
13. feb 2018

@levica202 akurat hovorim muzovi, ze kazda druha dosp.zena praje, otras

levica202
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliet86
13. feb 2018

Ahoj. Odporucam ti knizku moje mila smrti. A este nadej aj z mojho muza sa stala polosirota. Nahle pred vianocami ked mal 10rokov ale zvladli to. Maju s jeho tatom super vztah