Idem s dieťaťom na očkovanie, vedúca mi nechce dať paragraf

maminatimka
23. júl 2023

Dievčata poradte, 6 mesiacov robím striedačku na železnici, už 3 tyždne som povedala veducej že chcem mať na zajtra pragraf, ideme na očkovanie, samozrejme ona mi to nechce uznat, dala mi na zajtra volno ale nech pčko neprinesiem lebo mam vela hodín a mi to neuzna...je to takto zakonne? Samozrejme čo maju svoje zmeny nemaju problem, iba ja lebo som striedačka, tak ja už na to nemam narok?

20erika07
23. júl 2023

@maminatimka mas na to narok, tiez som kedysi robila striedača a nebol problem. Problem maju veduci s nadčasovymi hodinami, tie musia kresať, lebo potom budu oni podžubani od dalsej vrchnosti

maminatimka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
23. júl 2023

@maminatimka odmakane dones paragraf. Musí ho uznať, či sa jej to páči, alebo nie

maminatimka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
23. júl 2023

@maminatimka odovzdás na personálnom

elanor
23. júl 2023

@pribinak nemusi. Ak ma volno, nemaju jej dovod uznavat Pcko. A naco, ked nema prave v ten den smenu...

pribinak
23. júl 2023

@elanor nemá volno

maminatimka
autor
23. júl 2023

@pribinak dala mi na zajtra volno ale ked prinesiem pčko to mi neuzna

luliu
23. júl 2023

@pribinak v tom čase nebude mať "službu", nedajú jej ju, nemá nárok na P

pribinak
23. júl 2023

@maminatimka jaj, tak potom takto, keď máš volno, tak nemá zmysel nosiť paragraf

maminatimka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elanor
23. júl 2023

@pribinak ved uz niekolko x krat pisala, ze jej veduca dala volno, teda nema na ten den smenu, nejde do prace. Ak by nesla k dr. tak by bola proste doma.

luliu
23. júl 2023

@maminatimka takú máš prácu, treba sa s tým zmierit

elanor
23. júl 2023

@maminatimka je uplne jedno ci si striedacka, nestriedacka, alebo stihacka. Nemas v ten den sluzbu, mas proste volno. Ako si chces na volny den uplatnit ospravedlnenie nepritomnosti v praci, ked v nej byt nemas????
Pri praci na smeny platia trosicku ine pravidla ohladne P-ciek ako by beznej robote od PO do Pia od 8mej do 15tej, obrazne povedane.

To ako keby clovek, pracujuci len od PO do PIA, iba na ranne, chcel preplatit Pcko za sobotu. No neakceptuju mu ho, lebo ma volno, lebo tak ci tak by nebol v praci.

rachel36a
23. júl 2023

@maminatimka fer-nefer, ale na den ked nemas byt v praci ti zamestnavatel pečko nezaplati..nemas nan narok, kedze nemas v ten den pracovnu smenu

patka06
23. júl 2023

@maminatimka Nečítala som celú diskusiu, možno to niekto spomenul
Je ti jasné, že ak by si mala do práce P, je to na čas nevyhnutný na návštevu lekára - NIE na celý deň?
To voľno je podľa mňa lepšie riešenie

matullienka
24. júl 2023

Myslíš, že chlapom, ktorí robia turnusovo v čase ich voľná zaplatia §? Nie lebo nemá byť v robote. Tak isto bežným zamestnancom cez víkendy a sviatky nie.

janinah
24. júl 2023

Povedz jej.ze ak ti neuzná P tak voláš inšpektorát práce.nedaj sa zastrašiť.

elanor
24. júl 2023

@janinah ty si aj citala tuto diskusiu? Ona ma v ten den volno. VOLNO.
Co s tym akoze IP spravi? Sa uradnicky a uradnici akurat dobre nasmeju. Ze niekto chce mat platene P v den osobneho volna... To ozaj len nepodareny vtip.

jaskolka
24. júl 2023

Ale v čom je problém? Veď ak tam máš voľno, tak prečo riešiš "Pcko?"
Ine by bolo keby to nedá voľno, ty pôjdeš s dieťaťom a potom ti neuzná... Ale takto ti proste zmenila smenu, to je úplne v poriadku. A logicky ze ti neuzná zajtra paragraf, aj keby si doniesla, lebo vlastne tam ani nemáš byť.
Podľa mňa si zbytočne robíš stres. Máš voľno a hotovo.

zic
24. júl 2023

@jaskolka ja si myslim (z toho ako som to pochopil), ze si to volno chce "usetrit" a vpodstate ist do prace a na to donesie (celodenne) Pcko... Lebo takto minie volno na lekara (len vysvetlujem)...

elanor
24. júl 2023

@zic ona nechce ist do prace, chce doniest P-cko na cely den. Akurat zabudla, ze Pcko je na cas nevyhnutne nutny na cestu k lekarovi, cas u lekara a na cas od lekara do prace.
MIesto toho chce ist na pol hodinu k lekarovi a mat cely den volny. NMo ved to tak aj mat bude, dostala z prace oficialne volno.
Ale ved nech sa storcuje. Nabuduce jej veduca neurobi sluzbu, volno je neda, a bude ziadat, ze pred navsetevou dr., a po nej, sa ma dostavit do prace, bude vyzadovat plnenie Pka presne podla stanov zakona, som zvedava co bude plakat potom. Ze nema kam decko dat a blablabla.

patka06
24. júl 2023

@zic Celodenné P nedostane - ide s dieťatom na očkovanie, to je tak max. na 2 hodiny

luccija
24. júl 2023

@patka06 prečo by nedostala?u nás kolegyne mali pecko na deti po očkovaní treba ich sledovať....
@maminatimka keď Ti dala voľno tak nič ..nabudúce povedz, že ideš k lekárovi a prinesies P.

zic
24. júl 2023

@patka06 tak o takom rozhoduje doktor a dovod navstevy doktora vesat na nos zamestnavatelovi nemusis... takze aj celodenne pecko by mohla dostat... ale pointa aj mojho prispevku bola uplne inde... Snazil som sa pochopit / vysvetlit jej zmyslanie... Ze ak robi na smeny tak akurat jej sefka tu smenu nedala / vzala, aby isla k doktorovi, kdezto ona chcela smenu a zaroven ist na pcko k doktorovi, aby usetrila volno...

zic
24. júl 2023

@luccija lenze o to podla mna ide... povie sefke, ze ide k lekarovi (hocakemu), tak jej nenapise sluzbu a teda nema co doniest pecko... a ona chce to volno...

zic
24. júl 2023

@elanor ano, ja tomu rozumiem, ale mnoho diskutujucich tu nie... ak robi na smeny, tak jej asi sefka pise sluzbu alebo volno... a ked jej dala vediet, ze ide k doktorovi, tak jej nedala sluzbu (aj ked to chcela a tu potom chcela vyriesit ci uz celodennym alebo inym peckom...)... Lebo predpokladam, ze za mesiac ma presne urceny pocet volnych dni a pracovnych dni...

dadis
24. júl 2023

Povedala by som sefke, ze chcem "Pecko", az ked budes pridelena do zmeny. Naco si jej to 3 tyzdne vopred hlasila? Ked mas volno, narok na uvolnenie nemas. Inak to "Pecko" je len na cas nevyhnutny k lekarovi, nie je to 14dni volna navyse k dovolenke.(ak mas deti)

elanor
24. júl 2023

@zic pretoze ak pracujes na znema, mas si lekara ak je to mozne riesit prioritne pocas volna, nuie cez pracu
cize preto dostala volno

elanor
24. júl 2023

@zic @zic pretoze ak pracujes na znema, mas si lekara ak je to mozne riesit prioritne pocas volna, nuie cez pracu,
cize preto dostala volno