Rakúske pracie prášky/gély

monny222
20. apr 2024

Ahojte, nie je to čisto žilinská téma, ale možno niekto chodí nakupovať do Rakúska alebo aj cez internet objednáva. Viete mi poradiť aké pracie prášky alebo gély sa oplatia kúpiť v Rakúsku? Pripadne aj ktorý obchod pozerať? Viem ze sa hovorí ze tie nemecké a rakúske sú lepšie ako predávané na svk, ale ja konkrétne skúsenosť nemám, tak budem rada za každý tip. Chystám sa tam, tak by som aj niečo chcela nakúpiť. Ďakujem 🙂

zmrzlinka2021
20. apr 2024

@monny222 presne - hovorí sa 😉

maciatkolulu
20. apr 2024

@monny222 žijem v at a vždy sa na Tom úprimne smejem. Ale však kľudne nakupujte. Periem aj v slovenských,aj maďarských a absolútne nebadam rozdiel. Možno cena. Ale v účinnosti zvoní,absolútne žiaden. Naopak na sk kupujem slovenské a české značky a som viac spokojná. Ale veď každý ako uzna. Aspoň im ide kšeft 😉. Nebudem písať ako si z nás robia srandu,prípadne nadávajú.

sss777
20. apr 2024

@maciatkolulu
Do bodky súhlasím

marcellka32
20. apr 2024

Tak neviem ja mám slovenský persil a rakúsky a teda cítim rozdiel ..do slovenského nedávajú práškovú aviváž

slniecko5
20. apr 2024

Mám doma 2 Ariel gely na farebne z rakúska, rozdiel vidím v tom, že ho stačí máličko.
Ale moja topka je prášok Fachs z chorvatska na biele, ľutujem len, že som si nekúpila viac balení. Úžasne perie. Stal 8 eur v akcii.

monny222
autor
20. apr 2024

@maciatkolulu co sa týka čistoty, nemám problém sk slovenskými, skôr mi ide o tu vôňu.. fakt nie je intenzivnejsia? Lebo vraj v rakúsku majú iné normy na tieto gély a prášky ako na svk, že preto ten rozdiel.. rada si nechám poradiť, preto práve píšem..

milos81
20. apr 2024

doporucujem kupit persil, alebo ariel na slovensku a to iste v rakusku, rozdiel je rovnaky ako trebars pri nutelle, na slovensku staci otocit v obchode poharik sikmo a nutella tecie, v rakusku je hutna a tuha, alebo taky dzus, v rakusku sa pouziva cukor a viac ovocnej zlozky, na slovensku glukozovo fruktozovy sirup, rovnaka znacka, mohol by som tak pokracovat, no spat k praskom, ked vyperiem cokolvek v tom rakuskom prasku, nemusim davat ani avivaz, voni to este aj tyzden po vyprati s rovnakym mnozstvom, veci vyprane v prasku kupenom na slovensku nevoni uz po vyschnuti, takze ak niekto hovori, ze je lepsie to, co je tu, ci uz v drogerii, alebo v potravinach, doporucujem kupit a pozna rozdiel, ziadnu drogeriu uz na slovensku nekupujem, raz mesacne idem nakupit do rakuska, mimochodom, ak budes hladat, najdes stranky, ktore zabezpecuju dovoz z nemecka, rakuska, ale aj polska cohokolvek, co chces, poplatok nie je velky, funguje to tak, ze napises zoznam a obchod, oni ti daju vediet cenu, ty odsuhlasis a zaplatis, oni to tam nakupia tebe poslu kurierom, skusil som len raz z polska, oplatia sa odtial niektore veci, hlavne rozny technicky material, rakusko mam blizko...

monny222
autor
20. apr 2024

@milos81 ďakujem za reakciu.. a viete mi aj odporučiť v akom obchode možno kupovat? Ci popozerať letáky? Dosť sú drahé aj na svk, viem ze v at budú ešte drahšie, ale zas dvojnásobok ceny sa mi moc nechce dávať 🤣 idem budúci týždeň tam takže by som si kúpila priamo tam 🙂

milos81
20. apr 2024

@monny222 to je individualne, nedoporucujem chodit do Parndorfu na podobne nakupy, tam to je to iste co na sk, raz som spravil tu chybu, ze som tam nakupil, vacsinou idem taku turu 🙂 ze Billa plus(byvaly merkur), dm, penny, lidl, hoffer, na tie prasky byvaju akcie, hlavne na tie vacsie balenia, nakoniec som kupil 2ks 8kg za 29 s jo kartou, treba skusit pozriet viac obchodov pobehat, aj cokolady byvaju casto takto, hlavne milka, jo karticka sa da vybavit aj cez internet, plastova pride normalne na slovensko z rakuska postou, zbieraju sa na nu body, 1 bod je 1 cent, nie je to vela, ale ked clovek nakupuje pravidelne, zbiera sa to a potesi potom ked ma pol nakupu "zdarma"

maciatkolulu
20. apr 2024

@monny222 mám momentálne Ariel a vonu necítim vôbec. Ak majú normy,tak skôr na eko systém. A to nebude podpora chemických prípravkov.

maciatkolulu
20. apr 2024

@milos81 ty vole,to ja nakupujem v inom Rakúsku asi😉. Jedine,čo vidím rozdiel je mäso. Ale aj na sk,keď sa kúpi kvalitné,drahšie a nie nejaké polske je tiež fajn. A teda prášky absolútne. Ale s tou nutellou si to dnes pozriem ,mám doma Rakúsku,ideme na sk. Normálne som zvedavá.

monny222
autor
20. apr 2024

@milos81 idem tam jednorazovo, karticku mam od kamošky, ale ešte som neskumala do akých obchodov sa dá použiť, viem ze "bipa"

monny222
autor
20. apr 2024

@maciatkolulu no sranda aké aj vy medzi sebou vidíte rozdiely.. potom taky Žilinčan nevie co😀😀 každopádne ďakujem vám 🙂

pictbridge
20. apr 2024

Ja ti neviem mne manžel nosí z Nemecka sem tam ale tiež môžem povedať ze nejaký extra rozdiel tam nevidím.

fido69
20. apr 2024

A rakúsky toaleťák... 😂
https://youtube.com/shorts/zaXYksYE800

20erika07
20. apr 2024

Dostala som z nemecka aj prasok, aj avivaz aj nutelu ,cela nadsena ,ze si idem oprat v kvalitnom prášku, ze idem ochutnat ovela lepšiu nutelu,ktora je mimochodom rovnako tuha ako na Sk . Rozdiel 0 vo vsetkom spominanom.

maciatkolulu
20. apr 2024

@monny222 pozri choď,kúp,porovnovas,alebo kúp také,čo nepoznáš,nech máš zmenu. To ti bude na 100per voňať.

maciatkolulu
20. apr 2024

@monny222 veľakrát majú akcie aj potraviny na prášky,pozri online katalógy spať,billa,billa plus.

milos81
20. apr 2024

@maciatkolulu nenutim ti svoje, kazdy si vezme z toho co chce, ja mam dobre skusenosti, periem aj varim sam, kupujem vacsinou v Kitsee K2, alebo v Hainburgu, obcas Vieden, neviem, kde kupujes ty, ale rozhodne tam je priepastny rozdiel, uz len ked otvoris ten prasok, ci je to persil, alebo ariel, je tam ovela viac tych farebnych bodiek ako v tom slovneskom

https://www.youtube.com/watch?v=OKfBToTB0t0
slniecko5
20. apr 2024

Ako poviem pravdu, zase dať 30 eur za prášok/gél z AT určite odmietam, my sme ich kúpili od známych z veľkoskladu (nosia z AT) za tretinu. Ale podľa mňa tie drahšie verzie Ariel/Persí na SK majú ozaj podobnú kvalitu.
Zase keď tam máš cestu, kúp akýkoľvek v akcii.

milos81
20. apr 2024
https://www.youtube.com/watch?v=-AoVC4HbIIo

ak to mas farebne, urcite rozdiel vidis na prvy pohlad, nemusis citat ani etikety...

milos81
20. apr 2024

@monny222 bipa, billa, billa plus, penny, libro, zgonc, universal, pearle, omv pumpy, viem, ze aj nejake poistovne, allianz trebars, no to asi nevyuzijes

kiki68
20. apr 2024

Za mna je super tandil v hofer, tam kupujem ( zijem v Rakusku, ale nie v pohranici), potom Bipa, Spar, proste kde potrebujem kupit zrovna. Moja mama si kupuje v Rakusku prasky, vraj vidi rozdiel. Ale vraj su hlavne v Rakusku casto lacnejsie. Tie akcie 1+1 a pod.

jaga18
20. apr 2024

Mne naposledy doniesol z Nemecka svokor- kamionista za mega cenu (tak tretinovu ako bežné u nás ci v at) dva ariel gély. Kvalita bola fakt hrozná. Neviem, či ho tam niekde nejaký turecký kseftari odžubali, či v tých nádobách nebolo niečo lacné, alebo to bol ariel určený na vývoz do tretích krajín, ale jednak to nič nevypralo, šaty boli rovnako špinavé a dokonca smrdeli potom. Aj keď sme toho dali viac, nepomohlo.
Ariel, s ktorým som spokojná a je je široko ďaleko asi najvýhodnejší kupujem v DM. Jedna kapsula vyjde tuším na 23centov a vyperie naozaj dobre.

diewcatqoo
20. apr 2024

My chodievame relativne casto do Nemecka a obcas si odtial priveziem aj prasok na pranie. Kupujem kvoli tomu, ze vacsinou je nizsia cena v akcii, nez u nas (zijeme v CR). A teda ja neviem, ale mne sa to zda rovnake.

isis234
20. apr 2024

Zdielam.. na porovnanie... a pritom Češi majú lepšie výrobky ako na SK.....
... Jsem Portugalec a žil jsem více než 4 roky v České republice ve dvou městech. A první, čeho jsem si brutálně všiml, byla kvalita věcí a cena, kterou za to platí. Od jídla, oblečení jako svetry, ponožky, batohy, kabáty, prakticky všechno. Kromě technologie. Česká technika je velmi dobrá.
Hodně jsem si toho všiml u potravin prodávaných v supermarketech, nejen u čokolád, ale i u jogurtů (někteří čeští výrobci stále používají parazita košenila, aby jahodovým a třešňovým jogurtům dodal červenou barvu), džusů, sušenek, supermarketové pekárny a dalších.
Měl jsem také možnost překročit hranice do Rakouska a vidět rozdíl v kvalitě.
Myslím si, že čeští spotřebitelé by měli být náročnější na výrobce a produkty. Aniž bych chtěl někoho urazit, produkty jsou nekvalitní a dokonce drahé (cena potravin je velmi podobná Portugalsku) na kvalitu, za kterou stojí.
Také jsem si všiml, že oblečení prodávané ze Zary a Massimo Duti (obchody ve Španělsku), obchod, kde nakupuji oblečení, je mnohem kvalitnější. Nevím proč, vidím, že oděvní nadnárodní společnosti prodávají nekvalitní věci do země střední a východní Evropy zemí jako je Česko, Polsko, Maďarsko a ty dobré věci jsou na západě. Nejsměšnější na tom všem je, že cena je stejná.
Myslím, že je to jasné zneužití pro střední a země střední a východní Evropy a myslím si, že vy, Češi, byste si měli stěžovat nebo bojkotovat tyto produkty.
Využívám také příležitosti říci, že si všímám, že Češi nejsou nároční na kvalitu výrobků a kvalitu potravin v restauracích a supermarketech. A jsou velmi překvapeni - někteří (ti, kteří pracují v prodeji), když je někdo velmi zklamán zakoupeným produktem / službou.
Hodně štěstí všem českým evropským bratrům a buďte opatrní, co kupujete.

maciatkolulu
20. apr 2024

@milos81 vážne si myslíš,že bodky sú rozdiel ? Akože neberiem ti ilúzie. Každý nech si robí ako uzna. Inak veľakrát idú rakusania s radosťou nakupovať na sk....čím to je? Naozaj beirem iné prášky,také čo na sk nie sú. Ale teda vytesovať sa s arielu,persilu....🤦,že je to kvalita Rakúska... no dobre. A inak ver tomu,že do K2 a hainburgu sa dostáva to najhoršie z celého Rakúska... Lebo je všeobecne známe,že slováci nakúpia a vykupia všetko. Takže toľko k tej kvalite.

tibor79
20. apr 2024

Rozdiel tam je a podstatný. Kupujem ariel v akcii. Používala som aj ten, kúpený na SK. Za mňa slabota. Toho rak.dávam do prania podstatne menej, vyperie dobre a vonia krasne prádlo, Aviváž nepouzivam.

saxana000
20. apr 2024

Jedine omo sensitive najlepsie na babetkovske veci.aj ked uz ho trosku pokazili odkedy je v ruzovom obale to stare zelenkave bolo uplne top.u nas ho nikde nezozeniem to jedine si davam priniest ale dve krabice mam v klude na pol roka.nic ine by som odtial nevlacila.

michaelam2
20. apr 2024

@monny222 no suhlasim s tym co uz tu bolo povedane. Mam vyskusanych vela rakuskych a nemeckych znaciek pracich gelov a teda aj tak som skoncila pri slovenskom ariel. Nevidim tam ziaden rozdiel. Praveze mam doma este nejaky rakusky gel menej znamej znacky a asi ho vyhodim lebo sa mi vobec nepaci. Spominana nutela to iste, ja nejako rozdiel nevidim a teda este sa mi nestalo ze by som videla na SK nutelu co “tecie”.