Zakázaný vstup deťom

mimka1402
28. apr 2024

Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?

martinkatinka
28. apr 2024

Nikde, pokial vedia rodicia, ci to dieta zvladne a ci nebude obtazovat inych spravanim.

bucko555
28. apr 2024

Ja mám dieťa už osem ročne ale tiež neznesiem keď si idem niekde sadnúť do restiky a deti tam vrestia, behajú okolo mňa, tak isto na prehliadkach hradoch kde je nejaký výklad sprievodcu

mimka1402
autor
28. apr 2024

@martinkatinka Veľké percento ľudí nemá sebareflexiu, keby to tak bolo, tak nemá toľko ľudí averziu na deti.
Mne stačí cestovať v autobuse, kde dokáže dieťa kopať do sedačky a po upozornení rodič iba " Tak je to dieťa, nemôže vás to bolieť ". 😀 Vtedy nevieš ako reagovať slušne.

kleopatra114
28. apr 2024

Hoci mam dve menšie deti, je veľa miest kam by som tým drzym dala zákaz 😂 napríklad tie restiky- raz za rok ( doslovne ) sa nám byt sami a ísť na večeru a Zrovná vtedy narazíme na nejakú rodinku s tromi mini deťmi behajucimi, kriciacimi, kukajucimi mi do taniera .

dusankomoj
28. apr 2024

Už to niekto vymyslel predo mnou,ale páči sa mi nápad,kde do niektorých reštaurácii deti nesmú. A na druhej strane sú také,ktoré sú priamo robené pre rodiny s malými deťmi. Tak isto rezorty.

stanulienkat
28. apr 2024

Viem o čom píšeš, dnes sú rodičia veľmi benevolentni a deti veľmi nevychované. Už vo svete začínajú existovať reštaurácie, hotely a mnohé miesta, kde je deťom vstup zakázaný. A myslím, že je to správne. Keď ide človek na dovolenku a ma mať v reštike nevychované deti okolo seba, je to des. Takisto v lietadle by mali mať rodičia s deťmi vyhradenú svoju časť, aby neobťažovali ostatných. Neviem.... mozno by nebolo zle mat aj plaze take. Predpokladám, že o chvíľu sa zhrknu matky rešpektujúcej výchovy a dostanem po ušiach.😁

januska12323
28. apr 2024

Nejde o deti ale o blbých rodičov. Inteligentný rodič by to dieťa vychoval tak aby sa v reštaurácii alebo hocikde vedelo primerane správať inak ho tam nezoberie.

kacena4
28. apr 2024

myslim ze sebareflexiu nemas ani ty (sorry za nazor), ale deti su deti, a na 110% som si ista, ze aj ty si raz bola dietatom... a predstav si, ze by na tvojich rodicov ganili ini dospelaci...

janai1
28. apr 2024

@mimka1402 tak tie iné časy pri prehliadkach by som uvítala keby bola istota, že tam detí nebudú.

A čo sa týka reštaurácii, kín atď. to sa reálne nedá vyčleniť na hodiny. Tam by úplne stačilo keby dospelí ľudia vedeli kde sú hranice a nedovolili deckám behať, ohadzovať sa jedlom a podobne.

thoughtfulweirdo
28. apr 2024

Za mňa aj deti sú súčasťou spoločnosti aj s ich detskými prejavmi, takže plošne by som im nezakázala vstup nikam. Veď dnes už existujú reštaurácie, bary, hotely aj wellness zariadenia len pre dospelých, takže možnosť vyhnúť sa deťom existuje, ak to niekto potrebuje 🙂

dusankomoj
28. apr 2024

@januska12323 svätá pravda! Ale počkaj na ďalšie komentáre,keď sa zlietnu mamičky,ktoré dovolia detičkám všetko a všetci ostatní sú netolerantné a zakomplexované hyeny🤣🤣🤣

mimka1402
autor
28. apr 2024

@kacena4 Venujem sa deťom celý život aj profesionálne, mám dosť veľkú sebareflexiu a viem presne, že keď som bola ja dieťaťom, neobťažovala som iných ľudí, moja mama mi to nedovolila a vysvetľovala pripadne sme šli preč. Ak si nevieš vychovať dieťa nezvaluj to na to "ze je to dieťa", nie, iba ty si neschopná uznať čo je vhodné a čo nie.
Deti s diagnozami ako autizmus apod neberiem v tejto téme do úvahy, bavime sa o zdravých deťoch. Ak nevieš ako s dieťaťom, tak nenič ostatným možnosť si užiť jedlo, prehliadku apod.

queen_mary
28. apr 2024

Ja mam deti 2 (4 a 1). Urcite by som rozdelila restauracie, ako kedysi byval fajciar, nefajciar. Ked som bez deti, mam rada klud, ale ked ideme s detmi, tak mi viac vyhovuje miesto s detskym kutikom, alebo viacerymi detmi a nevadi mi vacsi ruch.

Tiez by som rozdelila miesta v lietadle, napriklad zadne/predne rady len pre ludi bez deti/s detmi.

V niektorych muzeach, galeriach, by som vyhradila cas pre adults only 😀

Hotely samozrejmost, wellness pre deti byva obmedzene do urciteho casu myslim (napr ze bazeny do 19.00 pre deti), ale aj v restauraciach si viem predstavit, ze mensia cast bude oddelena pre ludi bez deti/ti, ktory chcu mat klud.

doriiis
28. apr 2024

Takým nevychovanym deťom a debilným rodičom by som zakázala vstup úplne všade.Bez výnimky.

pribinak
28. apr 2024

Bola som na prehliadke jaskyne. V skupine isli aj rodičia asi tak so 14-15 mesačným dieťaťom. To plakalo už vonku. Sprievodkyňa prehliadku doslova preletela pretože dieťa kričalo celu prehliadku.
Nič sme nepočuli, všetci nervózni, postupne sa k placu a kriku pridávali aj iné deti.
Po prehliadke som si šla vypýtať spat vstupné, teda skoro cela skupina. Lacné teda nebolo a nič sme z toho nemali

Deti revu, revali a revat aj budú. Je to o zdravím rozume a sebareflexiu rodičov, že je naozaj nutne ísť do jaskyne s takýmto dieťaťom? No nie je. Môžu prísť o 2-3 roky, alebo aj neskôr

annm81
28. apr 2024

Ja nemám nič proti tomu, aby si reštaurácie, hotely, rôzne atrakcie stanovili obmedzenia na vek. Keby nebolo tak veľa rodičov, čo nemajú kúska sudnosti, žiadne zákazy by neboli nutné. Ale keď sa chcem v kľude najesť a okolo mňa pobehuje nejaké besné jačiace decko, čo sa ideálne príde ešte aj ponúknuť z môjho taniera, najradšej by som jeho rodičov prepleskla.

mimka1402
autor
28. apr 2024

@januska12323 Samozrejme, ale žiaľ nie každý je takýto a nie každé dieťa bude poslušne sedieť, beriem to taktiež do úvahy.

yvankamala
28. apr 2024

Ja sa snažím s dieťaťom navštevovať také miesta a inštitúcie, kde viem,že vydrží v kľude a vyberám miesta primerane veku dieťaťa. A samozrejme,keď niekde sme,dieťa mam pod dohľadom a usmerňujem. Nebolo by mi príjemné, keby obťažovalo okolie a pôsobilo nevychovane. Takže za mňa žiadne konkrétne miesto,kde by som dala zákaz neexistuje, ale naozaj by rodičia mali dobre zvážiť, kam sa s malým dieťaťom vyberú...

janai1
28. apr 2024

@kacena4 toto je tak alibisticka odpoveď ze až. Keď som ja bola dieťa a neposlúchala by som, tak by som dostala po zadku a šli domov. Neexistovalo aby som behala po reštaurácii alebo vrieskala na prehliakdke zámku

huxy
28. apr 2024

@kacena4 neverím že na mojich rodičov "ganili" iní. Mňa rodičia od malička vychovávali, nedovolili všetko. To len dnesne moderné matky dovolia všetko s hlúpymi ospravedlneniami a výhovorkami.

queen_mary
28. apr 2024

@stanulienkat ja ako matka totalne suhlasim. Aj s lietadlom, a aj s tou plazou. V Spanielsku naor maju beach cluby, kam deti nesmu.

A lietadlo som napisala to iste 😀

Takze ked som s detmi, vyhladavam miesta vyslovene vhodne pre rodiny s detmi, a ked som bez deti, vyhladavam adults friendly.

A je to uplne normalne podla mna.

mimka1402
autor
28. apr 2024

@annm81 Oh! Pripomenula si mi zážitok ako som jedla v kaviarni koláč a 4-5r dieťa sa rozbehlo a ukradlo mi ho z taniera. Matka sa smiala aké je to vtipné a ja som nemala odvahu vtedy sa ozvať, že chcem koláč si dať preplatiť. V tej dobe som si myslela, že nechcem mať sama deti. Časom som pochopila, že chyba je v tom, že mam príliš zlých zážitkov s cudzími deťmi a deti sama chcem.😀

lucia13022023
28. apr 2024

Ja tiež nemusím deti v restike. Nevadia mi tie ktoré sedia a jedia ale tie co pistia a behaju... Ale neviek ci vyslovene zakázať, lebo sú deti co pekne obsedia. Asi by si mal rodič uvedomiť čo jeho dieťa zvládne a podla toho sa zariadiť.

pribinak
28. apr 2024

@kacena4 ale pointa je, že korigujem správanie dieťaťa, nedovolím mu behať po restike, ak viem, že nevydrží, tak hľadám restiku s detským kútikom či ihriskom

Že usmernim dieťa, že toto sa naozaj robiť nesmie. Že to rusi. Ak viem, že dieťa sa estw nedokáže správať na prijateľnej úrovni, tak jo netaham ba miesta, kde viem, že bude rušiť a všetci budú na mna ganit

mimka1402
autor
28. apr 2024

@pribinak Takéto niečo je aj predsa nebezpečné. Takéto malinké bábätka potrebujú byť v kľude a nie byť stresovane stále v inom prostredí s ďalšími neznámymi ľuďmi...

katka700
28. apr 2024

@mimka1402 Rozumiem čo chceš povedať, ale tie nevychovane deti sú len odrazom arogantných nevychovanych dospelých. Tým že niekde zakazes vstup deťom potrestás aj vychovane deti čo by nikoho neobtazovali.

queen_mary
28. apr 2024

@januska12323 pozri, my mame celkom tvrdu vychovu, ale mij syn je ze mega brutal citlivy (alebo odborne ze: vysokocitlivy 😀). A mozem sa snazit ako chcem, niekedy ked mu nieco nesadne, tak sa aj na hlavu mozem postavit a nepomozem si.

Druha vec je, ze si podla toho prisposobujeme program, hladame hotely a restauracie, kde su praveze deti a tak sa to nejako strati, ked je vela deti.

lianka123
28. apr 2024

@mimka1402 detom nikde ale niektorym dospekym vsade

kikulienkadd
28. apr 2024

Ahoj, mám iný pohľad na vec: deti chodia od malička sa nami do kostola, reštaurácie, kina, divadla, na koncerty, spoločenské podujatia ... prosto deti sú súčasťou diania v našej rodine. Tak ich postupne učíme, ako sa majú správať a aké pravidlá slušného správania sú normálne. Všetko samozrejme veku primerane. Takže za mňa zákazy vstupu deťom nie (rodič musí odhadnúť, čo dieťa zvládne), ale výchova s jasnými mantinelmi áno. Nie je to síce pre rodičov taká "oddychovka",ako nechať si dieťa robiť čo sa mu zachce,ale časom sa ukáže osoh výchovy,že dieťa sa vie správať a prichádza pozitívna spätná väzba od okolia. Tá vie zahriať pri srdiečku rodiča aj dieťa.

mimka1402
autor
28. apr 2024

@katka700 Áno, písala som všeobecne o tejto možnosti napríklad mat časť kde sú deti, čas kde vieš, že sú rodinky s deťmi a ty sa vieš rozhodnúť, či to berieš alebo pôjdeš v iný čas. V reštaurácii kde ideš večer o 21 s partnerom na večeru raz za rok, nechceš aby ti do ucha kricali cudzie deti. 😀 Minule som písala o mojom zážitku z koncertu v nocnom klube kde boli 5-14 ročne deti o 23tej v noci. Tam nemali čo robiť, iba každý dával pozor aby decko cudzie nepristupil.😀