Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Keď ste deti odúčali od cumlíka, tak po koľkých úspešných nociach ste prehlásili misiu za úspešnú? 🙂

    🙏 Môj Tadeáško chce behať a skákať. No potrebuje na to pomoc ľudí. Prosím aspoň o zdieľanie
    https://www.ludialudom.sk/vyzvy/7356

    Aj tento rok Tadeasko pomahal pri peceni medovnikov

    https://www.youtube.com/watch?v=kbzWrMXlQDs
    krkavcia_mater
    14. sep 2019    Čítané 320x

    Histaminka pride bez pozvania

    Takmer ako klasické ráno. Nachystať raňajky,  zaliať kávu, psychicky sa pripraviť na dnešnú návštevu zubárky. Mám zo zubárov strach. Paniku.

    Syn si chce ešte stavať obrázky z kociek.  Staviam si s ním, nech zamestnám hlavu. V tom si uvedomím, že dýcha akosi zvláštne. Hneď viem, ktorá bije. Opäť je zadýchaný = má bolesti - chystá sa bolesť bruška.  Zatiaľ sa však nesťažuje a ja dúfam, že ma zbytočne chytá panika.

    O svoje obavy sa nedelím s manželom. Zbytočne by som ho vydesila a má byť s ním, kým ja budem u zubárky. Už ma netrápi ani návšteva u nej. Sledujem syna a vidím, že sa začína chytať za bruško. V hlave začínam rekapitulovať čo jedol za posledné tri dni. 

    Žiadne nové potraviny. Nič nové. Ani čaj nemal. Ani zvláštnu kombináciu jedál. Cítim sa bezmocne a zúfalo. Tak veľmi dbáme o stravu. Čítame zloženia potravín. Študujeme novinky zo sveta histamínu. Histamínova intolerancia je jedným z mojich strašiakov.

    Zubárku som zvládla. Ideme domov. Syn zatiaľ neplače. Hovorím si, že už mám z toho pozorovania haluze. A jéjé. Prečo zaspáva v aute pred desiatou? Cesta trvá do 30 min. A už pri vystupovaní prišli kŕče do bruška.

    Syn plače na ratu. Ja sa tvárim pokojne. Mojkám ho. Hovorím mu, že je škulko, že to zvládne. Že musí vydržat. V hlave plačem a cítim sa mizerne. Prečo musí moje dieťa mať v živote toľko bolesti? Prečo nemôže zjesť ani ten pos*aný rožok či pomarnč.. prečo si neužije hranolky, hamburger, rezeň. Tak obyčajné veci, ktoré by som mu rada kúpila (možno aj zo vzdoru, že aha, jeme hranolky a nič nám nie je) a nemôžem.

    Syn plače, zvíja sa v kŕčoch, neustále opakuje: "Mama, maminka, aaa, mama.." Prosí ma o pomoc a ja neviem ako mu pomôcť. Držím ho v náručí, som tam s ním, chcem tu jeho bolesť. Tá mrcha nechce prejsť na mňa, ale ničí mi syna. Kašlem na rady, že pri bolesti brucha sa nedávajú lieky od bolesti. Ja už túto mrchu poznám. 

    Dávam nurofen. Po 30 min. zmieňuje bolesť. Avšak neutíši. Aspoň už nekričí. Stonanie však neprestava. Bude u nás minimálne ďalších 12 -24 hodín. Ležíme spolu v posteli. Ja ho držím v silnom objatí. Cítim, že má teplotu. Ako vždy pri týchto bolestiach. 

    Keď zaspí, vykradnem sa urobiť mu čaj z rasce. Uvolní nafúknuté brucho.  Nič iné sa nedá urobiť. Len čakať, kým to neprejde. Chce sa mi kričať. Hovorím si, že je to len bolesť bruška. Ale je silná a môj syn maličký.

    Histamínová intolerancia. Aj takúto ma podobu. Zákerná. Napriek tomu nie je chorobou. Napriek tomu ju množstvo lekárov bagatelizuje. Rada by som ich v takýto deň pozvala k nám. Aby videli. Aby chápali. Aby to prežili.

    krkavcia_mater
    20. júl 2019    Čítané 6035x

    Aj my máme právo na dovolenku

         Stalo sa to minulý rok.  Ale stále ma to mrzí a prenasleduje.  Snáď, keď to položím "na papier", tak sa mi uľaví. 

         Pred rokom, keď mal syn 2 roky sme sa vybrali na prvú spoločnú letnú dovolenku. Nešli sme ďaleko, len čo by kameňom dohodil, do Caorle v Taliansku. Približne 700 km a 8 hodín cesty. 

         Bolo tam super. Synove saturácie (obsah kyslíka v krvi) boli skoro stále 100%. Videli sme, že sa mu polepšilo najmä po psychickej stránke. Avšak dovolenku narušila nečakaná bolesť bruška a následná hospitalizácia.  Ale aj to sme zvládli a dovolenku si užili až do konca. 

         Samozrejme, že sa  naše nemocničné dobrodružstvo roznieslo po celej rodine.  Takmer všetkým to bolo ľúto. Až na jednu moju tetu, ktorá mi do očí povedala: "Na čo chodíte s tak chorým deckom na dovolenku?!" Vtedy som jej nepovedala nič, iba som radšej išla preč a vyplakala sa.

         Nuž, ale prečo chodíme s tak chorým deckom na dovolenku? 

    - Pretože, ak niekto nie je zdravý, neznamená to, že sa ma doma zatvoriť a tváriť sa, že neexistuje.

    - Pretože, aj choré deti majú právo na detstvo a na detské zážitky. (Náš Tadeáš prežil takmer 1/4 života v nemocnici. )

    - Pretože my sme svojho syna prijali taký aký je. A chceme ho naučiť, aby sa aj on prijal, aby vedel, že môže robiť to čo iné deti a že rodičia budú za ním stáť.

    - Pretože aj my rodičia sme radi, keď sa raz nebalíme do nemocnice, ale na dovolenku.

    - Pretože morský vzduch je liečivý, morská voda je liečivá a my máme v rukách dôkazy, že nášho Tadeáša posúva morská klíma dopredu. 

    - Pretože dovolenka je vlastne taký rodinný team building.

    - Pretože cestovanie rozširuje obzory, prináša nové skúsenosti, pohľady na svet, nové zážitky.

         Určite by som našla aj iné "pretože", ale už je veľa hodín a mne sa chce jednoducho spať 🙂  Milá tetuška, už viete prečo (pre dieravé vreco!).   A viete čo? Aj tento rok sme boli v Taliansku a žiadna nemocnica sa nekonala.. 

      Buďte šťastní!

    Vaša Krkavčia Mater

    krkavcia_mater