Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia druhého piliera

25. apr 2024

Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?

viestta
25. apr 2024

Stat ti vezme nasporene peniaze a ked pojdes do dochodku bude ti vyplacany dochodok podla zakna, ktory bude v tom case platit. Uz raz takto znarodnil peniaze ludi v druhom pilieri, ked zmenil minimalnu dobu poistenia v 2. pilieri z 10 na 15 rokov. Ti ludia maju dochodok vyplacany podla aktualne platnych vypoctov, Ale co bude o 20 - 30 rokov ked pojdes do dochodku ty (aj ja) nikto nevie, lebo nie je nic jednoduchsie ako menit zakon.

krasavec007
25. apr 2024

Robko povie ze to ide zachranovat ,lebo soros, usa, caputova lgbt a PS maju nato zalusk
a o20-30 rokov ked tu robko a jeho prasiva banda nebude ,ale ich potomkovia budu dakde na bahamach tak dostanes prd makovy a na vine bude samozrejme soros atd

babkaland
25. apr 2024

Ja mám zaujímavú príhodu. Čo chodia tí díleri alebo jak to nazvať čo vnucujú ľuďom kadejaké poistenia atď. Mi spravila zmluvu na 2 aj 3 pilier. Ale nevysvetlila poriadne že do 3 musím ja posielať peniaze. Akosi pozabudla alebo ja som zle pochopil lebo niečo splietala o tom že zamestnávatelia prispievajú tam. No a nejaké roky sa nič nedialo, občas prišiel výpis že tam mám nasporenú nulu... A rekú niečo tam nefunguje tak načo mi bude niečo kde je furt nula. Tak som to išiel zrušiť (3 pilier) a oni že ešte ja im dĺžim za vedenie toho účtu za tie roky čo sa nazbieralo a musel som ešte ja vyplatiť im dlžnú sumu a zrušili mi to. Potom pri druhom prišlo to vládne nariadenie že kto chce môže prestúpiť do prvého. Tak som išiel na sociálnu poisťovňu to vybaviť, a oni že ja som v 2 pilieri ani nikdy nebol. Bohvie čo tá dílerka pobabrala. Oni len zobrať províziu za zmluvu a ďalej sa nestarať. Odvtedy mám averziu voči týmto veciam. Nech sa platí to čo je povinné a nemať zmluvy v 77 poisťovniach a potom sa v tom strácať. Som len v prom, tie platby odídu samé, a nemusím chaos v tom že kde čo mám, či mi to tam aj chodí atď.

la_dolce_vita
25. apr 2024

Chapem to tak, ze aktualne nase nasporene peniaze sa šupnu do spolocneho statneho a nam daju tolko, kolko v danom case budeme mat narok. Predpokladam almuznu. Tieto peniaze sa dali aj dedit. Ja sama som robila tieto zmluvy a raz mi jeden clovek na to povedal, ze nema zaujem, ze Fico to aj tak raz ludom zoberie. Ako mudro to vtedy predpovedal, mne to prislo absurdne..

autor
25. apr 2024

@la_dolce_vita Takze ak som dobre pochopila, po zruseni a zhabani penazi z II. piliera budem mat taky dochodok, ako keby som v II. pilieri nikdy nebola? Cize ako keby som po cely cas bola len v I. pilieri (soc.poistovna)? S tym rozdielom, ze tie moje nasporene peniaze nebudu moct moje deti zdedit?

renab
25. apr 2024

Chapes to spravne.

slavomira236
25. apr 2024

Presne tak

la_dolce_vita
25. apr 2024

Presne tak.. je to dost velky balik a preto je to velmi lákave pre soc.demokratov..

autor
25. apr 2024

@la_dolce_vita Ak budú tie peniaze použité hospodárne, t.j. na výstavbu a modernizáciu infraštruktúry, skvalitnenie školstva, zlepšenie zdravotníctva a dostupnosti zdravotnej starostlivosti, zvýšenie dôchodkov a zlepšenie vymáhateľnosti práva bez toho, aby sa na tom niekto nabalil a zároveň sa nezvyšoval štátny dlh, potom mi to tak vadiť nebude - budeme z toho profitovať my aj naše deti.

dominikamacakova
25. apr 2024

Ja s tými peniazmi absolútne nerátam. Je jasné, že si ich Fico zhrabne pre seba 🙂 Skôr či neskôr. Ale veď máme čo sme si zvolili...

laurita285
25. apr 2024

Nech to len zoberú, čím skôr :D možno sa konečne ľudia preberú čo si zvolili.

la_dolce_vita
25. apr 2024

Autorka, ja nie som taka naivna co sa tyka tejto vlady.. ☹

ekira1
25. apr 2024

Prepáč, hospodárne? 🫣 Niečo pôjde na 13te dôchodky ( voliči) niečo nezamestnaným ( voliči) a zvyšok Ficovi ako všetko za jeho vlády. A my dostaneme veľké h... keď pôjdeme na dôchodok. Zabudni i na niečo pre deti ( nie sú jeho voliči) zabudni na vyplatenie dlhu, stopnú nám eurofondy, bude požičiavať za draho aby mal čo kradnúť. Veď to budeme splácať my, jeho sa to netýka..

danica2711
25. apr 2024

od tejto vlády môžeš čakať len svinstvá, takže treba rátať s najhorším scenárom

la_dolce_vita
25. apr 2024

Som uz starsia a sporim si takto od uplneho zaciatku, su to nasporene tisice. Nikdy som nebola nezamestnana, mam pekny prijem. Mozno sa dochodku ani nedozijem, ale mohli to mat moje deti. Takto to prepadne do bezodnej studnice..

ekira1
25. apr 2024

@laurita285 nepreberú, pretože Fico musel, pretože ( Matovič, Čaputová, liberáli, soroš...) dosaď si podľa potreby, napáchali veľa škody a on to musí, náš záchranca, napraviť ( rozkradnúť čo sa ešte dá).

dominikamacakova
25. apr 2024

Ale ako mi jeden môj "dezolátsky" kamarát povedal-" Všetko je tak ako má byť, je to super, konečne sa Slovensko niekam posunie a liberáli zaniknú". (Takže liberáli asi zomrieme alebo čo) 🤣 Ficovoliči tento krok budú ešte oslavovať.

veronicka1901
25. apr 2024

@laurita285 nepreberu sa. Vieme, kto hlavne (aj keď nielen) volil súčasnú vládu a ti do druhého piliera neprispievali alebo len minimálne ☹️

laurita285
25. apr 2024

@ekira1 nuž, kto chce kam, pomôžme mu tam :D :D každý kto má hlavu na krku sa vie na dôchodok počas práce pripraviť a ostatní, hold svoju životnú energiu si vyplytvali na internetoch a v krčmách tak nech si užijú svoj luxusný 19ročný almužnový dôchodok :D

viestta
25. apr 2024

V pripade prveho znarodnenia druheho piliera sa dochodky vypocitavali z tak, akoby clovek platil plne odvody do prveho piliera, takze ti ludia asi o nic neprisli, ale nikto nevie ake by im vysli dochodky z druheho piliera. Co bude o 20 rokov netusi nikto, pretoze pri tejto vlade netusime ani to co bude zajtra. Oni su nekonecna studnca genitalnych napadov.
@laurita285 vsetci mame hlavu na krku, ale niektorym narastla len aby im do trupu neprsalo. Najhorsie je, za na ich prazdne gule na krku doplacame vsetci

stanielka17
25. apr 2024

Ano, znamena to presne to. Nieco, ako ked ti zlodej ulupi uspory, ktore si si ty sama dala so banky, a velkoryso ti z nich bude vyplacat, kolko uzna za vhodne, zvysok si necha.

rozculena
25. apr 2024

Zas si netreba namýšľať,že ty si sporíš nejaké vlastné peniaze v druhom pilieri.neodvádzaš tam vôbec viacej,ako ten,čo je iba v prvom.Z tvojho platu ide určené percento financií do Soc.poisť. a ona odvedie mizivú časť do druhého piliera.Aktuálne sú dôchodky z I. a II. piliera nižšie ako iba z I.

ibatanecnica
25. apr 2024

@la_dolce_vita ja si myslim ze aj bez Fica by casom prislo k zruseniu.

rozculena
25. apr 2024

@babkaland a čo si si myslel,že do III.piliera ti bude kto platiť??

simca06022011
25. apr 2024

@babkaland tak vieš, toto co opisujes sa stane, keď niekto nemá šajnu co a prečo podpisuje a nepozrie si ani zakladne veci k tomu. A potom mu je všetko jedno... nech sa platí "jedno", všetci rovnako a ja "mam pokoj" :D keby si mal 2-3 pilier, z oboch chodia výpisy každý boží rok... ak si ich nemal, neplatil =ani provízie nik za to nedostal.

rozculena
25. apr 2024

@simca06022011 niečo podpísal a čakal.že sa mu budú peniaze samé od seba kotiť na účte.......

simca06022011
25. apr 2024

Dúfam ze bude viac ludi v uliciach ako kvôli trestnému zákonu alebo novinárovi ( nič v zlom)... aj keď myslím, že Ficovi to bude fuk co ľudia chcú. Dôchodcovia 2.pilier nemajú a vyvolený obľúbení majú nakradnute dosť = 2 pilier nepotrebujú.

simca06022011
25. apr 2024

@rozculena a kto vie co podpísal:D

yoxinka
25. apr 2024

Tvoja naivita je taká rozkošná. Tie peniaze, o ktoré ťa v druhom pilieri oberú, milá autorka, budú použité na luxusný život členov našej “prosociálnej” vlády, rozhodne nie na nejakú modernizáciu slovenského hocičoho, čo si napísala. Fičíno a spol tento štát okradli o miliardy!!!! Mohli sme mať aj nemocky, aj diaľnice, aj cesty, aj školy aj dôchodky, ale budeme mať iba “z koláča dieru a z opice riť” ako by povedal pán premiér. A ešte treba rozdávať dôchodcom, aby si zabezpečili zvolenie ešte aj o 20 rokov. Tak ešte tam pôjdu tvoje našetrené peniaze 💪.

krasavec007
25. apr 2024

@yoxinka Fico povie ze to chce dat do zdravotnictva, skolstva a na dialnice a kto s tym nesuhlasi bude socialni netvor a vybavene bude mat 40 percent
Len preco opozica toto uz teraz nehovori , nekrici atd tomu nechapem, lebo zo slusnostou sa neda z grazlami a zo zlom bojovat , Vid ukrajina